Register    Login    Forum    Search    FAQ

Board index » Products » Cameras




Post new topic Reply to topic  [ 41 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post Posted: Tue Jul 08, 2014 10:59 am 
Offline

Joined: Fri Jul 04, 2014 7:12 am
Posts: 5
Hi all,

I have spent a good few hours today trying to work things out. Not much luck, I am afraid.

Here is the situation:

DELL Core i7 (USB 3)

I have done what Sam suggested: use FireCapture 2.4 beta and plug one camera at a time.

The ASI120MC-S still doesn't work with FireCapture. The software recognises the camera but crashes after a few seconds. Both the ASI120MC-S and the ASI120MM work well with SharpCap.


DELL Core I5 (USB2)

Since I have installed the ASI120MC-S, the ASI120MM not longer works on the DELL Core I5 (USB2) laptop.

I have the latest version of SharpCap (2) and Firecapture (2.4 Beta). None of them recognise the camera.

I have checked the Device Manager which indicates that the device cannot start, which points to a driver issue. Consequently, I have tried to reinstall the driver (several times). When I do, I get an error message (see attached).

I have restored the computer to a date before the installation of the ASI120MC-S driver. The issue still remains after the system restore.

I am not quite sure what else to do in order to get the ASI120MM to work again on the Core i5 (which is my imaging computer), especially if I can't instal the lastest driver. Any thoughts?

Sorry Sam that I can't be of more help with the testing.

Cheers,

Eric


Attachments:
ASI120MM driver error (Small).png
ASI120MM driver error (Small).png [ 279.05 KiB | Viewed 5399 times ]
Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Wed Jul 09, 2014 1:52 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Feb 21, 2013 2:51 am
Posts: 2292
Hi Eric
you need to upgrade to Firecapture 2.4 beta 05 to use the USB3.0 camera
there is an update option of FC

the error message is because there is some app using ASI120MM right now
you can close all your other apps like skype

you can contact me though email to fast the procedure to solve your problem


Attachments:
fc.JPG
fc.JPG [ 56.38 KiB | Viewed 5394 times ]

_________________
ZWO Founder
Location:lon=120.6 lat=31.3
SuZhou China
Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Wed Jul 09, 2014 5:24 am 
Offline

Joined: Fri Jul 04, 2014 7:12 am
Posts: 5
Hi all,

It's a cliche, but perseverance pays!

After my last mail, I decided to inspect the USBs through the device manager on the Core i5 to try to reinitialise them. I discovered that all but one didn't work properly. I also discover to my surprise, that one of the USBs is a USB 3 socket. I also managed to download the ASI120MM driver without error, and I am happy to say that now the ASI120MM works on that laptop.

As to the ASI120MC-S, it has failed to work with FireCapture 2.4 Beta on the 3 computers I have tried it on (Sam, this is the link I have downloaded from: http://firecapture.wonderplanets.de/betas.html. Is it the right one?). The camera is found by the software but capture fails and eventually FC 2.4 crashes. Interestingly, the camera works in FC 2.2 beta (Build #36).

I have managed to carry out some indoor tests (it's been raining for a few days here).

Here are some results:

I have tested the ASI120 MC-S in Shapcap 2 against the maximum speeds provided by ZWO (ZWO figures). I have tested the camera in RGB and MONO8 codec modes. I have also indicated the fps values provided in "preview mode", when the camera is only reading but not capturing, as well as in capturing mode. The connection is USB3 (Renesas Electronic USB3 Root Hub).

Computer specs: Microsoft Windows 7 Professional 64-bit SP1; Intel Core i5 2410M @ 2.30GHz


Capture mode RGB

1280x960 = 22 fps
1024x768 = 38 fps
640x480 = 89 fps
320x240 = 138 fps

Capture mode Mono8

1280x960 = 47 fps
1024x768 = 65 fps
640x480 = 111 fps
320x240 = 139 fps

Test carried out on 9 July 2014
Exp. = 10.00ms Gain = 40 Gamma = 50 ‘Jupiter’ setting

I have also tested the camera in FireCapture 2.2 beta with the same settings and under the same conditions as above:

640x480 = 117 fps
400x400 = 125 fps
300x300 = 178 fps
200x200 = 224 fps
100x100 = 229 fps

Firecapture seems to be more consistent with the speed values provided by ZWO than Sharpcap (although 1280x960 not being available in FC 2.2, I couldn't test the fps at maximum resolution).

I hope this helps.

Cheers,

Eric


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Wed Jul 09, 2014 6:00 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Feb 21, 2013 2:51 am
Posts: 2292
Hi Eric
good news your ASI120MM works again

About Firecapture
you need to update online to 2.4 beta 05 after you download 2.4.

the version you download is 2.4 beta 04
Look at the image I attach before to update

_________________
ZWO Founder
Location:lon=120.6 lat=31.3
SuZhou China


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Sun Jul 13, 2014 10:23 am 
Offline

Joined: Fri Jul 04, 2014 7:12 am
Posts: 5
Hi there!

Just to let you know that I have done a preliminary review of the ASI120MC-S on Astron'amis, a French astro forum: http://www.astronamis.net/t3901-nouvell ... mc-s#46271.

Thank you Sam for all you help.

Cheers,

Eric


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Mon Jul 14, 2014 1:07 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Feb 21, 2013 2:51 am
Posts: 2292
Thanks Eric!

_________________
ZWO Founder
Location:lon=120.6 lat=31.3
SuZhou China


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Thu Jul 24, 2014 9:12 am 
Offline

Joined: Tue Jul 01, 2014 8:32 pm
Posts: 6
Location: Tournefeuille, France
DrRobin wrote:
Hi,
My PC is an Asus Ultrabook (UX32A), Core i5 @ 1.7GHz with 4GB RAM and 500GB Samsung Evo SSD. It is running Windows 7 64 bit.

USBView says Intel USB 3.0 eXtensible Host Controller, Vendor ID 8086, Device ID 1E31. It says the ASI120MM-S supports full-speed, high-speed and super-speed.

All looks good and seems to work perfectly.


Robin, we have a similar configuration: I use an HP840 , Core i5 @ 1.9Ghz under Windows 8.1, with an Intel USB3.0 eXtensible Host Controller, Vendor ID 8086, Device ID 9C31. Unfortunately my ASI120MM-S is not recognized (I installed the latest driver) when I plug it in, and the Demo3_Utilities are for Core i7 ....
What did you install to make the ASI120MM-S work ?

Marc


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Fri Jul 25, 2014 2:01 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Feb 21, 2013 2:51 am
Posts: 2292
Hi Marc
I think you just need to update the driver
install the driver in the Demo3_Utilities
the driver is for the USB host, doesn't matter which CPU like i5 or i7

_________________
ZWO Founder
Location:lon=120.6 lat=31.3
SuZhou China


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Sat Jul 26, 2014 5:15 am 
Offline

Joined: Tue Jul 01, 2014 8:32 pm
Posts: 6
Location: Tournefeuille, France
Hi Sam

Indeed the readme file of the demo3 driver states its valid for i3, i5, i7. ..
Nonetheless I cannot install it on any of the OS installed (W7 64b and W8.1 64b), i get a "system does not have the minimal configuration" error (but PC has 8GB of RAM....!).

Marc


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Sat Jul 26, 2014 12:31 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Feb 21, 2013 2:51 am
Posts: 2292
Hi Marc
that's wired. you got this error when run the setup.exe?

_________________
ZWO Founder
Location:lon=120.6 lat=31.3
SuZhou China


Top 
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
 
Post new topic Reply to topic  [ 41 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Board index » Products » Cameras


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 5 guests

 
 

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: