Register    Login    Forum    Search    FAQ

Board index » Products » Cameras




Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post Posted: Sat Sep 09, 2017 5:27 pm 
Offline

Joined: Wed Jul 19, 2017 1:13 pm
Posts: 1
Hi guys

think there might be something strange about my latest RGB capture of the veil nebula. I dont know how this happened but it seems that most blueish parts of the nebula complex appear green im my combined rgb image. (pls have a look at the attached file, its just combined and autostrechted). Even after processing the blue parts of the nebula still remain greenish

What am i doing wrong? The images are 18*120->R, 12*120->G and 16*120-B and than combined taken with an ASI1600mmc on a 8" Lacerta Newton. I am using the Mini FW with the ZWO 1.25" RGB filters. I've heared that only the ZWO 1.25 G filter lets pass OIII. May this cause the problem?

If you want you can have a look at the r, g and b image here:
https://www.dropbox.com/s/du2aa4ta2a5ay ... d.zip?dl=0

Thank you guys


Attachments:
NGC6960Image.jpg
NGC6960Image.jpg [ 444.42 KiB | Viewed 259 times ]
Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Mon Sep 11, 2017 1:12 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Feb 21, 2013 2:51 am
Posts: 2274
I think this image is very nice actually

_________________
ZWO Founder
Location:lon=120.6 lat=31.3
SuZhou China


Top 
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
 
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

Board index » Products » Cameras


Who is online

Users browsing this forum: Jagho, xaralam and 5 guests

 
 

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: