Register    Login    Forum    Search    FAQ

Board index » Products » Cameras




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post Posted: Sat Dec 02, 2017 10:15 pm 
Offline

Joined: Sat Dec 02, 2017 10:05 pm
Posts: 1
Hi All,

I recently bought an ASI120MC and have been trying to configure it to capture images in Ubuntu. As part of this process I used the firmware upgrade tool to apply the "ASI120MC-compatible.iic" firmware. Before this, I was unable to capture images but the camera was connecting properly and was recognized as an ASI120MC. Some time after applying the firmware update my laptop stopped recognizing the camera as a USB device and was unable to connect. I have since tried to connect the camera on a separate laptop (Windows instead of Ubuntu) with no success. In Windows I get an "Unknown USB Device" error even though I've installed all the appropriate drivers.

Is it possible that the USB firmware in the device has been corrupted? Any ideas on next steps?

Thank you in advance!!


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Thu Dec 07, 2017 1:53 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Feb 21, 2013 2:51 am
Posts: 2332
can you check the VID and PID of this unknown device
we suggest you to patch your kernel instead of flash the firmware
viewtopic.php?f=17&t=7132

_________________
ZWO Founder
Location:lon=120.6 lat=31.3
SuZhou China


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Thu Dec 07, 2017 5:49 pm 
Offline

Joined: Thu Dec 07, 2017 5:44 pm
Posts: 2
I'm actually in a very similar situation on a ASI 120MM USB 2.0 on Ubuntu LTS 16.04, which I firmware flashed with the updated firmware file (zwo_fwtool_usb2.tar.bz2), and I can no longer see the USB device when I plug the camera on a USB port on any kernel (windows, MAC OS, linux). How can I flash with a working firmware?

Remi


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Mon Dec 11, 2017 1:33 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Feb 21, 2013 2:51 am
Posts: 2332
rcabanac wrote:
I'm actually in a very similar situation on a ASI 120MM USB 2.0 on Ubuntu LTS 16.04, which I firmware flashed with the updated firmware file (zwo_fwtool_usb2.tar.bz2), and I can no longer see the USB device when I plug the camera on a USB port on any kernel (windows, MAC OS, linux). How can I flash with a working firmware?

Remi

please check the PID and VID at first
you can email us (yang.zhou(at)zwoptical.com)

_________________
ZWO Founder
Location:lon=120.6 lat=31.3
SuZhou China


Top 
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
 
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

Board index » Products » Cameras


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

 
 

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: