Register    Login    Forum    Search    FAQ

Board index » Products » Accessories




Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post Posted: Tue Mar 07, 2017 2:14 am 
Offline

Joined: Mon Aug 08, 2016 3:08 am
Posts: 47
dydan wrote:
Sam wrote:
the actual filter area is 28mm only
so metal part should not cause this problem

it looks very strange especially the right up corner


Before
Attachment:
before.PNG


After
Attachment:
after.PNG



I don't like to recommend ZWO filter


Dydan, Nice job cutting the mask rings... wish I had some.
Al Bates


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Mon Mar 13, 2017 10:01 am 
Offline
User avatar

Joined: Thu Feb 21, 2013 2:51 am
Posts: 2332
we will paint the outside to black in the future
thanks for your suggtion

_________________
ZWO Founder
Location:lon=120.6 lat=31.3
SuZhou China


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Mon Mar 13, 2017 2:44 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Mar 10, 2017 3:53 am
Posts: 91
This is very important found for us, Thanks all ! we will do our best to fix this problem.

_________________
ZWO | Product Manager
Location:lon=120.6 lat=31.3
SuZhou China

motto:
Don't face one's fate, can't be a real man;
Don't know manners, can't be gentle;
Don't know meaning behind the words, can't understand man's heart.


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Mon Mar 13, 2017 6:23 pm 
Offline

Joined: Mon Aug 08, 2016 3:08 am
Posts: 47
MoonPrince wrote:
This is very important found for us, Thanks all ! we will do our best to fix this problem.

That would be great, Thanks Sam & Moonprince for the rapid reply and for the quick fix.

Al Bates


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Sun Apr 16, 2017 2:11 pm 
Offline

Joined: Sun Apr 16, 2017 1:43 pm
Posts: 1
I am having the same problem , very frustrating has anyone tried a black marker yet ?
I dont want to have replace them.


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Fri May 12, 2017 11:01 am 
Offline

Joined: Tue Apr 11, 2017 5:54 pm
Posts: 8
Location: Dubai, United Arab Emirates
I use a full set o ZWO Narrowband and have never experienced the problems defined in this thread. I capture really nice Flats at ADU 16,000 +/- 500. Maybe the thread examples were over exposing exposure. Would be useful to see the histogram.

_________________
190mm f5.3 Maksutov Newtonian, NEQ6 Pro, ZWO ASI1600MM-COOLED, EFW7, ASI120MM, WO f4 50mm Guider, KDE Neon, KStars, Ekos, Chained Raspberry Pi 3's, Pixinsight.


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Tue Dec 05, 2017 5:38 am 
Offline

Joined: Sat Apr 08, 2017 6:02 pm
Posts: 2
dydan wrote:
Sam wrote:
the actual filter area is 28mm only
so metal part should not cause this problem

it looks very strange especially the right up corner


AL Bates's opinion was right.

I fixed the problem by masking the border.

Thank you AL Bates

It is certain that there is a design problem of the ZWO filter.

Attachment:
1.jpg


Attachment:
2.jpg


Attachment:
3.jpg


I’m looking to create a similar ring for my 36mm filters. What are your recommendations for the inner and outer dimensions?

Thanks
Mike


Top 
 Profile  
Reply with quote  
 Post Posted: Wed Dec 06, 2017 2:21 am 
Offline

Joined: Sat Apr 08, 2017 6:02 pm
Posts: 2
I’m looking to create a similar ring for my 36mm filters. Any idea what the recommended inner and outer dimensions would be?

Thanks
Mike


Top 
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
 
Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Board index » Products » Accessories


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests

 
 

 
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: